laupäev, 14. veebruar 2009

VÄIKENE RÄTIPOISS


... nädal ...
... kaks nädalat ...

... kaks nädalat ja üks päev...

... nii see pisike poiss - tõeline rätipoiss - kosub ja kasvab...



Väikesed jalakesed sirguvad, põsed paisuvad ja pikkustki juba sentimeeter poolteist juures. Iga päevaga järjest armsam ja veel armsam - nii et muudkui vaatad ja imestad ja kui väike rätipoiss tudub, siis emme muudkui piilub, kas väikesed sinisilmad on ikka kinni ja ninanöps nohiseb.

"emme" ja "issi" mõisted on järjest igapäevasemad, kuigi Sabakese arvates on need anonüümse iseloomuga asendussõnad pärisnimedele. Uus roll saab järjest lähedasemaks - tähendab see siis kapsalehtedes ringikäimist või känguruemana kõhukotikeses pisikesega ringitoimetamist. Issi on ääretult tubli - vannitamine on tema specialiteet ja üldsegi mitte ei pahanda ta öiste protestide ja hädakisade pärast, mida tegelikult johtub üsna vähe. Mikey ei arva veel midagi - rätipoisi hädakisa eest on pelgupaigaks loomulikult vannituba ja Sabake on raudselt paremas nimekirjas kui mina.


Rätipoisi nimesaamislugu pole ka veel ühelpool, on teine nii Ott kui Ottomar, Urmo ja Marten. Hüüdnimena on emme lemmikuks Cedrik. Eks näis, kui nüüd järgmised kolm päeva tundub ka, et Ott Marten on kõige parem variant, siis saab laps lõpuks omale nime ja sünnitunnistuse ka.

6 kommentaari:

Silja ütles ...

Lõpuks ometi saab teist lugeda ja see kõik on südamele väga armas!Armastust palju!Kui saad ja suudad, siis jäädvusta iga praegune hetk enda hinge ja südamesse igaveseks. See on seda väärt! Loomulikult ka pildid ja kirjutused nt. päevaraamatusse!

Silja ütles ...

Lõpuks ometi saab teist lugeda ja see kõik on südamele väga armas!Armastust palju!Kui saad ja suudad, siis jäädvusta iga praegune hetk enda hinge ja südamesse igaveseks. See on seda väärt! Loomulikult ka pildid ja kirjutused nt. päevaraamatusse!

Heidi ütles ...

Samad sõnad, käi ja piilu ja mitte-kui-midagi!!??? Mina pakuks Marten Silver või lausa Marten Silver Ottomar, kui tohib?
Kindlasti, kui haigushood on möödunud tuleks vaatama. Esialgu võiks ka koos jalutada, näitesk. Mõnel kaunil päikselisel päeval märtsikuus.

wilmake ütles ...

Marten Silver oleks jah tiba meist mõlemast:) Marteni osas oleme sinult, armas pilvepüüdja, eeskuju võtnud - muide pikka aega figureeris ka nimi Märten :)

Ja külla hakkame teid üsna pea ootama - ehk leiab võimaluse järgmisel nädalal millalgi!

Heidi ütles ...

Ega mul kõhklusi ei ole, aga kahtlused olid ... ja ega ma kade ei ole. Märten on täitsa tore nimi, võib panna küll. Eriti kui noormees vembumees on.

Roheline kool ütles ...

Kullakesed!
Tänu jutukale vanaemale oleme teie tegemistega ikka kursis, aga nii tore on vahetut pilti ja lugu vaadata! Väga tahaks teid juba näha, nii et ootan kannatamatult viiruste perioodi lõppemist.
Ilusat olemist ja head tervist!!!