vastlasõidud ja pikad pikad liud :)
ja omaküpsetatud leib, põldoa supp suitsulihaga,
ning loomulikult kuklid :)
Ja järgmiseks aastaks ka supi ning kuklite retsept:)
Kuklid
5 dl piima
50 g presspärmi
1 tk muna
1.5 tl soola
2 dl suhkrut
13 dl nisujahu
175 g võid
4 dl vahukoort
2 sl suhkrut
1 pakk kohupiima
jõhvika toormoosi
šokolaadi ja kaneeli
vooli valmis, lükka ahju, võta välja, pista nahka :)
Leib
VeskiMati rukkileiva jahusegu (peaaegu pakk)
vett omajagu nii, et tainas paras (1l umbes)
1 pakk kuivpärmi
peotäis fariinsuhkrut
paar peotäit igasugu helbeid ja seemneid
näpuoysaga koriandrit ning köömneid
Fariinsuhkru lahustasin vees ja kallasin jahusegule, segasin juurde maitseained
segasin hoolega, panin kile alla tunniks kerkima, siis jagasin vormidesse, lasin uuesti kerkida tunnikese ning supsti ahju (240kraadi). Küpses tükk aega ja jahtus parasjagu aga sai vääga hää:)
Supp
iseenesest on see see supp, mida terevisioonis opati :)
4 peotäit põldube (u 220-250 g)
3 peotäit odrakruupi (u 150 g)
1 väiksem suitsutatud seakoot
2 osa vett
jämedat soola maitse järgi
200 g 20% hapukoort
peterselli
Panin oad eelnevalt vähemalt pooleks päevaks likku, siis kurnasin ja loputasin. Panin oad, tangud ja seakoodi veega keema nii, et vett oli ülejäänud komponentidest koguselt poole rohkem. Vahepeal lisasin kuuma vett. Keetsin kuni oad ja tangud olid pehmed. Sikutasin koodi välja, lõikasin tükkideks ja lisasin supile. Keetmise lõpus panin hapukoort ja hakitud peterselli. Päris hää!
Kuklid
5 dl piima
50 g presspärmi
1 tk muna
1.5 tl soola
2 dl suhkrut
13 dl nisujahu
175 g võid
4 dl vahukoort
2 sl suhkrut
1 pakk kohupiima
jõhvika toormoosi
šokolaadi ja kaneeli
vooli valmis, lükka ahju, võta välja, pista nahka :)
Leib
VeskiMati rukkileiva jahusegu (peaaegu pakk)
vett omajagu nii, et tainas paras (1l umbes)
1 pakk kuivpärmi
peotäis fariinsuhkrut
paar peotäit igasugu helbeid ja seemneid
näpuoysaga koriandrit ning köömneid
Fariinsuhkru lahustasin vees ja kallasin jahusegule, segasin juurde maitseained
segasin hoolega, panin kile alla tunniks kerkima, siis jagasin vormidesse, lasin uuesti kerkida tunnikese ning supsti ahju (240kraadi). Küpses tükk aega ja jahtus parasjagu aga sai vääga hää:)
Supp
iseenesest on see see supp, mida terevisioonis opati :)
4 peotäit põldube (u 220-250 g)
3 peotäit odrakruupi (u 150 g)
1 väiksem suitsutatud seakoot
2 osa vett
jämedat soola maitse järgi
200 g 20% hapukoort
peterselli
Panin oad eelnevalt vähemalt pooleks päevaks likku, siis kurnasin ja loputasin. Panin oad, tangud ja seakoodi veega keema nii, et vett oli ülejäänud komponentidest koguselt poole rohkem. Vahepeal lisasin kuuma vett. Keetsin kuni oad ja tangud olid pehmed. Sikutasin koodi välja, lõikasin tükkideks ja lisasin supile. Keetmise lõpus panin hapukoort ja hakitud peterselli. Päris hää!
3 kommentaari:
Näm-näm! Kes on maailma parimate vastlakuklite valmistaja -Ikka veel Planeedist Silvia, oma kõige suurema assistendi hr. Ott-Marteniga!
Ja suitsetatud notusujalgadega oasupp -lausa keele viib alla!
Väga hea, järgmisel aastal proovin ka.
Küll on hea lugeda, et vastlapäeval ise toidud tegid. Mul tekkis kohe sama mõte mis Heidilgi, et proovin järgmisel aastal su retseptide järgi kokata. Sel aastal oli minu laual poe kraam(ainult vahukoore mikserdasime pliksidega ja panime kuklitele):D
Postita kommentaar