pühapäev, 27. juuli 2008

ÜKS SELLE SUVE PÄEV

Tähelepanuväärskes võib seda päevakest pidada kasvõi seepärast, et nii äratusi kui voodisseminekuid oli topelt. Pole just tihti nii, et tõmbad samal ajal, mil Pika Hermanni tornis kõlab lipu heiskamiseks hümn, teki üle pea ja jääd õndsasse unne ärkamiseks sobivamaid hommiku/lõunatunde ootama.

Igal juhul sai varajases hommikuvalguses väikese purjepaadi otsad lahti sõlmitud ja mees merele saadetud. Purjetab teine tuuletult kuumas päikeses Roomassaare sadama poole ja jääb vaid loota, et madalikud ning kohalikud piraadid teda rummi jooma ning ruletti mängima ei kutsu.

Teine selle päeva hommik tõi kaasa üllatusi koduõuelt.
Juhipoolne esmene ratas lõmitas päikesepaistes kaval ja kuri nael kukil. Oh seda ebaõnne ja õnne korraga! Kujutasin vaimusilmas juba ette, kuidas ma piki Planeedi tänavat lössis kummi Luha tn kummiparanduseni veeretan. Aga mis sa kostad! Nemad nii vastutulelikud - tulid autoga kohale, võtsid ratta alt, parandasid ära ja panid tagasi.

Auto korras, jätkus päev piki Peterburi mnt esialgu kindlalt Kaberneeme suunas. Siis aga sai üks kilgete saatel ja äkiline pidurdamine tehtud, ots ümber keeratud ja Jäneda poole suundutud. Nimelt talurahva laat pidavat sääl olema.
Oligi tore laat: motoriseeritud jalgrattaga proovisõit jäi teiseks korraks, ilus ja armas noormees, kes vannisoolasid müüs, jäi meile Katrga vist küll igaveseks hinge, lahti sõidetud suitsulatikas sai õhtusöögiks varutud ning tervelehelised pajud otsame me kumbki kunagi oma tulevaste häärberite sissekäike kaunistama.
Ah jaa, meil on peaaegu ühtemoodi ilusad varbakaunistused ka :p


Laada kaup ning tuttavad ja vähemtuttavad inimesed üle vaadatud keerasime rooliratta taas Kaberneeme, täpsemalt Valkla ranna poole. Kena rand, õhtupäike, rannapiknik ja kaks tiiru kosutavat suplust. Isegi kosilasi käis meil mitu paaditäit :p


Mees merelt, unise väsinud häälega soovis "hääd ööd":*
Uni kashi kaisus saabus juba tiba peale keskööd...

Kommentaare ei ole: