esmaspäev, 21. juuli 2008

MEREPIIGA MAGUSTOIT

Kriban siia selle magustoidu koostisosad ja tegemisjuhendi, mis sünnipäeval heakskiidu pälvis - siis hea nii endal kui teitel seda leida. Retsepti pluss on see, et asi saab 15 min valmis ja on ääretult lihtne.

Koostisained:
2 topsi sulatatud juustu "Merevaik"
2 toru kohupiimapastat
2 muna
200 g vahukoort (võib ka panemata jätta)
100 g (pool klaasi) suhkrut
vaniljet
1 sidruni mahl
maasika, vaarika, jõhvika toormoosi
300 g digestiv küpsiseid

Purusta küpsised käte vahel või pane nad kilekotti ja rulli neid tainarulliga (nii ei lähe küpsis laiali). Jaga 2/3 küpsisepuru võrdsete osadena serveerimisvormidesse magustoidu põhjaks.

Alusta munade vahustamisega, lisa vahukoor, suhkur, juust "Merevaik" ja kohupiimapasta. Maitsesta vanilje ja sidruni mahlaga. Lõpeta segamine, kui mass on ühtlane. Kui sul on olemas köögikombain, siis kasuta seda segamisnõuna, kui ei ole, saad asja aetud ka sauseguri või miksriga.

Saadud segu vala küpsisepuru peale nii, et serveerimisvorm täituks pooleni. Segu peale pane lusikas või paar toormoosi ning kõige peale vala uuesti kohupiima-merevaigu segu. Kaunista toormoosile sobivate marjadega, küpsisepuru ja melissilehekesega. Pane magusoidukesed natukeseks ajaks külmkappi.

Kelle suu matsub, selle jalg tatsub :)
Retsept on tiba kohendatud variant Merle Paalmani koostatud Merineitsi retseptist.

Kommentaare ei ole: