kolmapäev, 29. august 2007

VARBAD MUSTAL RANNALIIVAL ehk 4.PÄEV

Kolisime teise tuppa, müstiline äraeksimine Ponta Delgadas, parema tee otsingud Sete Sidadesisse, kraatrite ja mägede vahel raskusi trotsides. Läänerannik – hoopis teistsugune - taimestikuvaesem aga samas ikkagi ääretult kaunite vaadetega.
Väikelinn enne Ferreirat, matk vulkaani tippe mööda 876 meetristel kõrgustel mere pinnast, vulkaani põhjadesse tekkinud järvekesed, üks ilusam kui teine. Kurb lugu printsessist ja tema karjapoisist :p Paterdamine ja ujumisliigutused sellesama kurva looga printsessi pisarates.

Kui autosõit juba kohalike sõidustiiliga sarnanema hakkas ja autoga enam ohtlikke manöövreid ohtlikud ei tndunud, siis tuli jala kuristiku äärel komberdada.
Vaatrplatvorm lääneserval, magma voolamiskohad, tume must kivine kuumaastik otse ookeani suunduv– kõhedusttekitav turnimine 1000 aastaid tagasi pusanud augukestel. Väike jalgrada sealtsamast kivilast juhatas meid randa - randa, kus polnud liiva raasugi, vaid puidust platvormid ja metsik must kivimürakate mass moodustamas väikest laguuni, mille ots avatud ning millest ookeani lained otsapidi laguuni vett tõid ja ära viisid. Ujusime meiegi, sest päev oli ääretult kuum ja jahutust oli vaja. Mustad krabid klõbistasid oma sõrgu vastu kivi ja toimetasid reipalt ringi.

Järgmine platvorm meelitas meid vaatega veest väljaulatuvate kivimürakatele - nagu kivitornid, mis ookeani servast välja ulatusid.
Päikeseloojanguks jõudsime nende kivitornide juurde. Päike oli veel 20:20 täisti üleval ja täistuledes 20:48 aga kustunud mis kustunud. Kaunis must rand, millele jalajälgedega südameid sai joonistatud ja rahulik ookeanivesi, neid endaga kaasa viis.

Kohe kohe läheb pimedaks ja meil veel vaja palju näha ning sõita. Pilari linnakeses li pidu, piilusime seda vaid nii palju, kui autoaknast nägime.

Ribera Grande üllates meid oma iluga, kaunis kosk keset linna, kirikud ja tähtsamad majakesed kaunilt valgustatud, muusikud pasunatega ja linnatäis ärkvel inimesi,

Päeval kogutud päikeseenergia avaldus kibedalt tulitavatel õlgadel ja turja peal :p

Saarel oli ring peale saanud, homme vaatab keskmaa üle ja annab autole puhkust.....

Kommentaare ei ole: